Usein kysytyt kysymykset
Lue alta usein kysytyimmät kysymykset
Lue alta usein kysytyimmät kysymykset
Soijavaha on kasvipohjainen vaha, jota saadaan soijakasvin pavuista. Soijakasvit, joista vaha on peräisin, kasvatetaan Pohjois-Amerikassa, joten niiden tieltä ei ole raivattu sademetsää. Soijavaha on biohajoavaa ja vesiliukoista ainetta, joka nokeaa vain hyvin vähän. Se on hyvin siedetty kynttilämateriaali myös allergisten asiakkaiden keskuudessa. Koska soijavaha on vesiliukoista, SoFi-soijakynttilän ja Soili-soijavahatuikun lasiastiat on helppo puhdistaa kuumalla vedellä. SoFi-pakkauksessa on valmiina kolme täyttökynttilää ja Soili-tuikkuun voi ostaa erikseen 6 kpl:een täyttökynttiläpakkauksia. Soili-täytöt sopivat myös SoFi-lasissa poltettaviksi.
Soili-soijavahatuikku ei mahdu Kivi-tuikkuun, mutta tuikun täyttökynttilä sopii mainiosti siinä poltettavaksi. Idea on tullut asiakkailta, joilla on itsellään ollut Kivi-tuikkuja tässä käytössä ja lukuisien testikertojen jälkeen voimme itsekin sanoa, että Soili-tuikun täyttökynttilä sopii oikein hyvin poltettavaksi Kivi-tuikussa. Kynttilä on kaunis siltään eikä tule alumiinijätettä. Täyttökynttilä soveltuu poltettavaksi myös missä tahansa muussa kuumankestävässä astiassa, jonka suuaukon halkaisija on maksimissaan 5 cm.
Pallokynttilä palaa alussa normaalin pöytäkynttilän tapaan. Myöhemmin se palaa lyhtymäisesti, mikä tuo pinnan koriste-efektin kivasti näkyviin. Mitä lähemmäs leveintä kohtaa kynttilä on palanut sitä pidempiä polttoaikoja kannattaa suosia. Kookkaat pallokynttilät (maxi ja XL) ovat pitkien illanistujaisten kynttilöitä, joita voi huoletta polttaa läpi yön – toki paloturvallisuudesta huolehtien!
Suuret pallokynttilät ovat pimeän talviajan suosikkeja, midi-kokoinen pallokynttilä käy lyhyemmillä paloajoilla helposti poltettavaksi kesäajan lyhyisiin hämärän hetkiin. Pallokynttilöiden ohjeelliset polttoajat ovat noin 5 tuntia kerrallaan, ja leveimmällä kohdalla pidempäänkin. Maxi- ja XL-koon pallokynttilöistä jää joka tapauksessa jonkin verran reunaa jäljelle, midi-koon pallokynttilästä ei niinkään. On hyvin epätodennäköistä, että pallokynttilä valuttaisi, mutta polta sitä silti kuumankestävällä alustalla – aivan kuten muitakin kynttilöitä.
Kynttilästä jää paksut reunat, jos kynttilää ei ole poltettu kerrallaan reunoille asti. Polttoajat riippuvat mm. kynttilävahan koostumuksesta ja laadusta, sydänlangan vahvuudesta, kynttilän koosta ja huonelämpötilasta. Mitä kookkaampi kynttilä, sitä pidemmät paloajat se vaatii palaakseen kauniisti. Myös kynttilän muoto vaikuttaa siihen, jääkö reunoja. Parhaan lopputuloksen varmistamiseksi kynttilää on hyvä polttaa aina sen verran kerrallaan, että sula vaha ulottuu reunaan asti. Erityisesti muutamalla ensimmäisellä kerralla on tärkeää varmistaa, että kynttilä ehtii palaa tarpeeksi pitkään.
Kynttilään muodostuu kuoppa sydänlangan ympärille silloin, kun kynttilää poltetaan liian vähän aikaa kerrallaan. On suositeltavaa polttaa pöytäkynttilöitä aina sen verran, että sula vaha yltää reunaan asti – ainakin muutamalla ensimmäisellä kerralla. Jos kynttilää polttaa aina niin vähän aikaa, että vaha on sulanut vain pieneltä alueelta, kynttilään jää paksu kuori ja se menee vähän hukkaan. Jos isolle pallokynttilälle on käynyt näin, hyödynnä se lyhtynä polttamalla kuopassa tuikkukynttilää.
Kukin kynttilänvalmistaja testaa lankojen sopivuuden mm. kynttilän halkaisijaan ja vahaseokseen sopivaksi, joten valmistajan ohjeita kannattaa noudattaa.
Kynttilämme on suunniteltu poltettavaksi avoimella alustalla. Hurrikaanilyhdyn seinämät pidättävät lämpöä ja voivat sen vuoksi aiheuttaa valuttamista. Voit kuitenkin kokeilla kynttilän polttamista lyhdyssä siten, että suojaat pohjan esim. hienolla hiekalla tai merisuolalla. Jos kynttilä valuttaa, lyhty on tällöin helpompi puhdistaa. Koristehiekka tai suola myös näyttävät kauniilta lyhdyssä!
Suurin osa kynttilöistämme on suunniteltu poltettavaksi normaaliin tapaan kynttiläalustalla. Joitakin kynttilöitä voit kuitenkin kokeilla polttaa myös kelluvana, kuten Lehti-kynttilöiden matalinta versiota tai Pikkuruusukynttilöitä. Lehti-kynttilöistä ja Pikkuruusu-kynttilöistä ja luonnonkukista saa kauniita asetelmia, kun ne kokoaa esimerkiksi laakeaan, vedellä täytettyyn lasimaljaan. Huolehdi, että luonnonkasveissa ei ole sellaisia osia (esim. pitkiä heiniä), jotka osuisivat kelluvien kynttilöiden liekkeihin.
Emme lisää kynttilöihin tuoksuaineita. Värit ovat meidän juttumme!