Kesään sopivia kynttilöitä

Uusin kynttilämme Pouta on väritystä ja fiilistä myöten kesään suunniteltu. Satavuotiaan Suomen sävyissä valmistettavaa kynttilää ei tule kahta samanlaista vastaan – siitä pitää huolen kynttilän erityinen valmistustapa. Valmistusmenetelmä on tavallista hitaampi, mutta lopputulos on meidän mielestämme vaivan väärti – entä sinusta?

Tuplasydän-kynttilässä on nimensä mukaisesti kaksi sydänkuviota  ja kaksi sydänlankaa. Tätä kynttilää valmistetaan erityisen paljon kesän hääsesonkia varten. Nettikaupassa Tuplasydän-kynttilää on saatavilla kokovalkoisena, mutta tilauksesta sitä on mahdollista saada muissakin nettikaupassa esiintyvissä väreissä. Usein molempiin sydänkuvioihin valitaan eri väri. Suosituimpia yhdistelmiä ovat esim. lime-turkoosi ja valko-harmaa.

Soili-soijavahatuikut ovat niitä ihania pieniä valon ja värin pilkahduksia, joita tarvitaan Suomen kesäänkin niin tiiviisti kuuluvia sadepäiviä varten. Kun pikainen sadekuuro on ohi, tuikun voi huoletta sammuttaa vaikka kuinka lyhyen polttoajan jälkeen. Nestetytyvä vaha jähmettyy jokseenkin tasaiseksi pinnaksi eikä sydänlangan ympärille pääse muodostumaan kuoppaa. Sydänlanka on myös tarpeeksi vahva, joten tuikun saa helposti syttymään seuraavankin ukkoskelin yllättäessä.